Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Tworzenie strony dostosowującej się do rozmiaru ekranu

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Mógłby mi ktoś powiedzieć czy istnieje jakiś prosty kod na to aby strona dopasowywała się do rozmiarów ekranu telefonu?

Jeśli tak, to czy mógłby mi go ktoś podać?

Opublikowano

Lepiej się z linkiem do tego w3shitu więcej nie pokazuj. http://www.w3fools.com/

Niestety żaden z tych kodów mi nie działa.

Po wrzuceniu na serwer te kody są wyświetlane.

A masz jakiekolwiek pojęcie o CSS? https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/CSS/Media_Queries/Using_media_queries

gamedevmania.com

Opublikowano

Niestety żaden z tych kodów mi nie działa.

Po wrzuceniu na serwer te kody są wyświetlane.

Sposób, który Ci podesłałem, należy zaimplementować w stylach css, które obsługują wygląd oraz układ elementów na stronie.

@Writen Co masz takiego do W3Schools? ;)

Opublikowano

To, że jest to najgorsze źródło informacji w internecie. Prawie wszystko jest na opak i według "widzimisię" autora. Pisałem o tym wielokrotnie. Ta strona jest zbanowana w środowisku web developerów.

gamedevmania.com

Opublikowano

Moglibyście podesłać mi gotowca?

Wiem, że nie powinienem o to prosić i zrobić to sam, ale nie kumam tego całego css.

Znam html i liznąłem trochę php, a css do dziś nie mogę rozkminić.

Pomoże ktoś?

Opublikowano

To, że jest to najgorsze źródło informacji w internecie. Prawie wszystko jest na opak i według "widzimisię" autora. Pisałem o tym wielokrotnie. Ta strona jest zbanowana w środowisku web developerów.
Daj przykład. Równie dobrze można powiedzieć, że powinno się korzystać tylko ze specyfikacji w3c, bo resta może zawierać nieścisłości.
Opublikowano
Daj przykład. Równie dobrze można powiedzieć, że powinno się korzystać tylko ze specyfikacji w3c, bo resta może zawierać nieścisłości.

Naturalnym jest, że należy korzystać ze specyfikacji, ale ona nie służy do nauki.

A nieścisłości to mało powiedziane, to najzwyklejsze przekłamania, które w negatywny sposób wpływają na osoby początkujące. Dobrym przykładem jest opis znacznika section, przez który bardzo wiele stron internetowych jest napisanych błędnie.

Wypadało abyś sam potrafił zweryfikować czy dana informacja jest poprawna, bo opieranie swojej wiedzy na tak nierzetelnym źródle jest po prostu śmieszne.

Aktualnie najlepszym źródłem jest MDN, a oficjalną dokumentacją W3C jest https://www.webplatform.org/

gamedevmania.com

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...